Tandvårdsprogram

Tandvård i skolan

I februari 2019 arrangerade Thade School Project "Thade Dental Camp", det första av återkommande tandvårds-läger. Dessa aktiviteter realiserades tack vare bidrag från generösa privatpersoner.


Tandhälsan hos barnen var inte bra vid det första tandvårdsprojektet i 2019. Genom att alla barns tänder fick en genomgång och lagades av legitimerade tandläkare från Katmandu samt genom att införa utbildning i munhygien i undervisningen, blev det ett helt annat resultat på nästa tandvårdsläger, i februari 2020.


Munnens och tändernas hälsa inverkar på det allmänna hälsotillståndet. Dålig munhälsa är något som påverkar både tänderna och hela kroppen. Hål i tänderna och infektioner i tandköttet kan skapa bakteriehärdar, som kan spridas i resten av kroppen och skapa sjukdomar. 


Nu har barnen som går i skolan i Thade verktyg för att sköta tänderna, bland annat dagliga tandborstningsrutiner och kunskap om att inte småäta. 


Tack till alla som bidragit till dessa viktiga aktiviteter. Vi hoppas kunna ordna ett fysiskt tandvårdsläger även år 2021. 


Vill du bidra till nästa camp? Kontakta oss på info@thadeschool.org